Sole Syndicate

Live på Backstage scenen 29 Juni 2018

SOLE SYNDICATE är ett nytt svenskt hårdrocksband från de dalsländska skogarna. Bandet startades i januari 2016 och släppte i augusti 2016 sin första platta GARDEN OF EDEN som CD och på Spotify och andra streamingtjänster.
Låtarna SOME HOPE och ONE STEP CLOSER och de medföljande musikvideorna har fått uppmärksamhet i flera länder och intresse har visats från radiostationer i Europa.
I SOLE SYNDICATE finns Henrik Zetterlund på trummor som annars spelar med The Senior Management tillsammans med Göran Edman (ex Yngwie Malmsteen, John Norum m fl.)
och Magnus Rosén (ex Hammerfall)
. Jonas Månsson som sjunger och spelar gitarr är även med i Tricky Trail som 2014 blev utnämnt till Sveriges bästa countryband på Country-Sm i Sälen. David Gustafsson spelar annars gitarr i det klassiska coverbandet Återbruket och Fredrik Bergqvist lirar bas med D.I.G
SOLE SYNDICATE hamnar i genren HÅRDROCK och soundet kan nog beskrivas som en blandning av medlemmarnas tidigare förebilder från 80-talet till dagens mer moderna rock. Bland influenserna hittar man Van Halen, Whitesnake, Soilwork, Led Zeppelin, Journey, Porcupine Tree och Extreme
för att nämna några. Målet som SOLE SYNDICATE har är att skriva tung musik med starka melodier och texter som andas humor eller tar upp allvarliga ämnen.
Att underhålla sina lyssnare på skiva eller live är centralt för bandet. Just nu repar bandet för att ta sina låtar och skivan ut på livescenen. Samtidigt som debutplattan precis släppts har nytt material börjat ta form i replokalen och i killarnas egna studios.
Kolla gärna in vår nya video och singel ONE STEP CLOSER för att höra hur vi låter. https://youtu.be/ZJiNwZX_EHI
För mer info, besök vår hemsida eller vår Facebook-sida http://www.solesyndicate.com https://www.facebook.com/solesyndicatemusic/

Sole Syndicate