Norrsköld+Scarnival

Live på Backstage scenen 16 September 2017

Norrsköld grundades 2013 och levererar sedan dess en osalig blandning av folk/black/death metal, även kallad “Dödshambo”. Bandet har hunnit släppa ett flertal skivor och har fått fina recensioner världen över där de jämförts med bl.a. Dissection och In Flames. Bandet har även genomfört ett flertal spelningar i Europa, däribland en Europaturné tillsammans med NIGHTRAGE. Under våren 2017 släpptes Norrskölds andra fullängdare “Withering Virtue”, vilken promoteas genom livespelningar under 2017. Med det senaste släppet “Withering Virtue” färskt i minnet garanterar Norrsköld publiken brutal, svängig och generös metal när den är som bäst.

Line-up 2017
Henrik Bodin-Sköld: Gitarr
Jesper Vingren: Gitarr
Johan Tunander: Trummor
Lisa Hultgren: Sång
Gustaf Bergquist: Bas

”Shores Forsaken”-video
https://www.youtube.com/watch?v=O1wzoGiKhno

https://www.facebook.com/Norrskold/

 

Scarnival
Det melodiska dödsmetalbandet SCARNIVAL från Hannover, Tyskland, bildades 2009. Bandet levererar modern och melodisk metal med en touch av old school och brutal dödsmetal, i en unik hybrid. Efter att 2012 ha släppt den självbetitlade debutEPn, har Scarnival spelat ett flertal shower på klubbar och festivaler, med bl.a. Arch Enemy, Ektomorf, Rage, Annihilatior m.fl. större akter. År 2015 markerade början på en ny era för bandet i och med den världsomspännande releasen av deras debutalbum ”The art of suffering” (Kernkraftritter Records), där bandet samarbetade med SOILWORKs Björn ”Speed” Strid. Det nya albumet mötte mycket entusiastisk och positiv kritik, och Scarnival är nu hungrigare än någonsin på att visa publiken att alla de positiva recensioner som bandet fått världen över är rättfärdigade.
Urval av recensioner: Metal.de 9/10 Metal Hammer 5/7 MetalUnderground.at 4,5/5 Reaperzine.de 9/10 be subjective! 4/5 rockszene.de 9/10 XXL Rock 6/7

Norrsköld+Scarnival