Nonexist

Live på Backstage scenen 27 augusti 2016

Live på Backstage scenen 27 augusti 2016

Nonexist bildades 2000 av Johan Reinholdz (Andromeda/Skyfire). Det skrevs skivkontrakt med Höganäs-bolaget WAR-music och ex-Arch Enemy/Carnage/Furbowl-sångaren Johan Liiva rekryterades tillsammans med trummisen Matte Modin (Dark Funeral/Raised Fist). Debutalbumet Deus Deceptor gavs ut i maj 2002. Efter släppet av albumet gick medlemmarna skilda vägar.

Reinholdz fortsatte dock att skriva Nonexist-låtar och under 2009 började en ansamling av låtar som skulle komma att bli uppföljaren till debuten byggas på. 2011 skrev de på för amerikanska Pivotal Rockordings och 2012 ägnades åt att spela in och mixa album nummer två – From My Cold Dead Hands som släpptes i november samma år. Nonexist gjorde sin första spelning på Scorched Tundra-festivalen i Göteborg i december 2012. Det inleddes också ett samarbete med bolaget Rhythm Authors för att ge ut Nonexist-låtar till spelet Rock Band.

 

Det tredje albumet Throne of Scars (Mighty Music/Trooper Entertainment) kom ut 2015 och fortsatte i samma mörka, brutala men samtidigt varierade och melodiska stil som föregångaren.

Plattan är producerad och mixad av Reinholdz i hans Multipass Studios med hjälp av Markus Nilsson i Sunnanå Studio i Malmö.

I november 2015 slutade Liiva och Reinholdz tog över permanent som gitarrist/sångare. En ny EP vid namn The New Flesh EP är nu på gång att släppas.
Medlemmar:

Johan Reinholdz – leadgitarr/sång Johan Aldgård – gitarr Linus Abrahamson – bas Joakim Strandberg Nilsson – trummor

http://www.facebook.com/nonexistofficial

 

Nonexist