Mindghost

Live på Backstage scenen 2 Februari 2018

Det svenska metalbandet Mindghost på turné!
Mindghost är ett enastående rockband från Västergötland med ett tydligt melodispråk och dieseldoftande riff som för tankarna till sentida Iron Maiden, rockarna i Mustasch och amerikanska Killswitch Engage. Musiken är modern och slagkraftig, men också tydligt melodiös med starka låtar och skönjbara influenser från klassisk metal.
Bandets debutalbum ”The Plastic Generation” (Rambo/Gain/Sony) släpptes i november 2011 och hyllades av en enad kritikerskara med betyget 9 av 10 i snitt – ”homogent och kompromisslöst med kraft, energi och attityd” skrev en recensent, och i Close-Up Magazine hamnade skivan även på topp 10-listan över det årets bästa skivor.
2016 släpptes albumet ”The Anti-Citizen”, som också det fått strålande recensioner. Låten ”My last breath”, en duett mellan sångaren Jon Grötting och Iron Maidens tidigare vokalist Blaze Bayley, hamnade på Aftonbladets bäst-just-nu-lista i Oktober 2016.
Tidigare samma år släpptes också bandets Game Of Thrones-inspirerade video och singel ”The Mother Of Dragons” som uppmärksammats såväl av Aftonbladet som internationellt av flera tidskrifter, däribland amerikanska Revolver Magazine.
Mindghost har också ett imponerande cv när det kommer till spelningar, då man spelat tillsammans med storheter som Mustasch, Entombed, Lillasyster och Transport Leauge. Två vändor på hårdrocksfestivalen Metaltown har också blivit avklarade – och självklart många möjliga och omöjliga rockklubbar runt om i Sverige.

Facebook
http://www.facebook.com/mindghosttheband
Instagram
#mindghostoffcial, @mindghostofficial

Mindghost