MarysCreek

Live på Backstage scenen 3 september 2016

MarysCreek startades 2004 i Linköping. Avsikten var att starta ett band som blandade dagens hårdrock med melodisk rock för att på så sätt skapa ett unikt och modernt sound. I december 2005 började bandet spela in det som skulle komma att bli grunderna till deras debutskiva, Some Kind of Hate. Det skulle dock dröja fram till 2006 innan bandet tillsatt alla spelare i laget. Demoinspelningar skickades runt till olika skivbolag. Efter förhandlingar med olika bolag valde MarysCreek att skriva på för det tyska major-bolaget MTM. Medlemmarna signerade 2006 kontraktet för sin debutskiva och arbetet med inspelningen tog sin början.

För att ge skivan den tyngd man eftersträvade, engagerades producenten Fredrik ”Fredman” Nordström (In Flames, Soilwork, The Haunted, Opeth och Dream Evil) för mixning av albumet. Fredmans arbete stod färdigt i början av september 2006 och MarysCreek hade sitt färdiga album i händerna. ”Some Kind of Hate” släpptes den 24:e mars 2007 och fick fina recensioner och bandet gav sig ut och turnerade.

MarysCreek blandar friskt den moderna tunga hårdrocken med klassiskt skandinaviska melodier. Bandets ambition är att ta det bästa från två världar: blytung hårdrocksgrund med feta gitarrer och stora trummor som toppas av pop-doftande sångmelodier uppbackade av flerstämmig kör.

Medlemmar:
Mats Nilsson: Sång
Roger Blomberg: Bas
Alexander Ericsson: Gitarr
Jonas Hallberg: Gitarr
Stefan Halldin: Trummor

Facebook
https://www.facebook.com/maryscreek

Homepage
http://www.maryscreek.com/

http://www.rockngrowl.com/maryscreek-infinity-album-details-posted/

Spotify ”Infinity” release 22/1 2016
https://open.spotify.com/album/6cFbNEifZFCLYFI5JaMPzz

Spotify ”Incubic Twin”
http://open.spotify.com/artist/0YZaQHvUtuO0WFAPOTANu6

Spotify ”Some kind of hate”
http://open.spotify.com/album/3VyOzlhGQIsYOT9tGDgYb6

Youtube Lyric-video ”The Ghost inside” release 22/1 2016
https://youtu.be/FALc5zl6g24

Youtube Lyric-video ”Remission of sin”
http://youtu.be/sHWgimsGh5w

MarysCreek