Eternal Lies

Live på Backstage scenen 7 april 2017

Eternal Lies kan beskrivas som snabb, melodisk dödsmetal med inslag av thrash och black metal.
Bandet bildades 1998 av Björn Johansson (gitarr) och Conny Pettersson (trummor) från Anata.
Första demon var inspelad 1999 med Tommy Grönberg (sång) från Fatal Embrace och Martin Karlsson (bas) som spelar på Eucharist’s Mirrorworld. Denna demo vann ”Bästa demo” i Close-Up och fick snabbt skivkontrakt med Arctic Music Group i Florida. Debutskivan Spiritual Deception släpptes 2002 och fick stor uppmärksamhet av de som gillar Göteborgssoundet.
För att kunna framföra låtarna live behövdes det en till gitarrist. Erik Månsson från Trendkill tog den rollen och ett par spelningar genomfördes. Festivalförfrågningar började trilla in men tyvärr kunde vår sångare Tommy inte ge Eternal Lies den tid som behövdes pga familjeskäl. Den sista spelningen innan bandet splittrades gjordes som förband till Arch Enemy i Halmstad.

Efter 12 år i dvala gjorde Eternal Lies en återföreningsspelning tillsammans med bla Eucharist på den prisbelönta spelningen ”Metal Reunion PTD3” där folk från hela Europa och Japan kom för att bevittna. En kort Europaturné har precis genomförts och nästa fullängdare ska spelas in januari-februari 2017 innehållande 8 fullt dödliga spår som skrevs mellan åren 2002-2004. En musikvideo kommer släppas i samband.
Låtskrivning till en tredje skiva är också påbörjad med helt nytt material. Nu är Eternal Lies återigen redo.

 

Länkar:
https://youtu.be/vyhDsZVY_GM

Tommy Grönberg:Sång

Björn Johansson:Gitarr

Erik Månsson:Gitarr

Martin Karlsson:Bas

Conny Pettersson:Trummor

https://www.facebook.com/eternalliesofficial/

Eternal Lies