Avengeus

Live på Backstage scenen 2 september 2016

Avengeus startades 2011 i Kristianstad. Bandmedlemmarna hittade varandra via olika forum för musiker med målet att skapa ett tungt metalband som skiljer sig från mängden.

Det har varit samma lineup sen starten och det är medlemmarnas totalt skilda musiksmak och bakgrund som skapar Avengeus sound. Det är tunga riff och starka melodier när bandet spelar metal utan att pruta på sin integritet.

En singel och sedan en EP med sex låtar släpptes digitalt 2012 men det är först i januari 2016 som bandets debutplatta kom ut. Skivan tog över ett år att skriva och spela in men man märker att Avengeus har hittat sitt sound och i recensionerna kan man läsa om såväl teknisk skicklighet som bra låtar med tyngd och driv. Kristianstadsbladet gav bandet 4/5 i betyg med motiveringen: Avengeus ”pusslar ihop flera delar av metallgenren till en helhetsbild som är njutbar att lyssna till. De melodiska refrängerna till tungt gitarrtugg och körande slagord är genomgående”.

Tack vare sin passion för musiken och den intensitet de har är Avengeus ett utmärkt liveband med såväl ös som teknisk skicklighet.

www.avengeus.com

www.facebook.com/avengeus

Avengeus – Spotify

Avengeus – Replaced – Youtube

Avengeus